Chevrolet Bolt

Vehicul electric autonom oprit de politie in San Francisco

Chevrolet Bolt

Un vehicul electric autonom (un Chevrolet Bolt) aparținând serviciului Cruise al celor de la General Motors, a fost oprit de poliția din San Francisco pentru că avea luminile stinse. Mașina a înțeles rapid solicitarea echipajului de poliție și a oprit fără probleme, după care a luat o decizie cel puțin interesantă, care a uimit ofițerul care încerca să pornească luminile mașinii.

Cruise este un serviciu de taximetrie al celor de la General Motors, care operează vehicule electrice autonome într-o zonă restrânsă din San Francisco și numai noaptea, între orele 23.00 și 5.00. Este disponibil publicului din luna februarie și folosește doar vehicule electrice Chevrolet Bolt.

Una dintre mașini a fost oprită de un echipaj de poliție pentru că circula cu luminile stinse pe perioada nopții. Vehiculul a înțeles imediat că trebuie să oprească, în momentul în care a detectat luminile mașinii de poliție. Ofițerul a fost ușor surprinsă să constate că nu este niciun șofer în mașină.

Cele două vehicule erau oprite chiar înaintea unei intersecții, cu mașina de poliție în spatele Bolt-ului. În momentul în care ofițerul s-a îndepărtat de mașină, vehiculul autonom a luat decizia interesantă și care a surprins plăcut de a se poziționa într-o zonă mai sigură. A traversat intersecția, s-a tras mai în dreapta față de banda de circulație și a pornit luminile de avarie. O decizie corectă, pe care AI-ul a decis să o ia fără prea multe ezitări. Un gest care ne arată, cred eu, direcția spre care evoluează lucrurile în industria auto.

Din păcate filmarea martorilor s-a oprit după acest moment.

Oficialii Cruise și cei ai poliției din San Francisco au declarat că nu s-a impus nicio amendă de circulație (sau de alt fel) pentru acest eveniment.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *