Genesis GV60

Genesis GV60 vine in Europa

Genesis GV60

Genesis este brandul de lux al Hyundai Motor Group, iar Genesis GV60 este primul vehicul integral electric al acestui brand. Un vehicul care se pare că va ajunge și în Europa în viitorul apropiat. Au fost publicate chiar și câteva detalii despre această mișcare. Fără însă a intra în zona de informații comerciale, poate cele mai interesante.

GV60 este construit pe aceeași platformă electrică a grupului (model E-GMP), ca și Hyundai Ioniq 5 sau Kia EV6. Însă din punctul de vedere al autonomie, va exista o singură echipare de acumulatori, cu o capacitate de 77,4 kWh.

Cu toate acestea, Genesis GV60 va veni în Europa în trei variante de motorizări: Premium, Sport și Sport Plus. Cea mai interesantă pentru publicul larg pare să fie cea premium, care va fi capabilă de o autonomie de peste 500 kilometri (516 km WLPT). Are un singur motor, de 168 kW și tracțiune pe puntea spate.

Variantele Sport și Sport Plus au tracțiune integrală și câte două motoare. Cea Sport Plus vine cu două motoare de 160 kW fiecare. Datorită acestei echipări are câteva moduri speciale de funcționare pentru pasionați (Drift Mode și Boost Mode). Însă pentru cele două echipări sport, compania coreeană nu a comunicat informații legate de autonomie. Având în vedere că vorbim despre același pachet de acumulatori, este de așteptat ca aceasta să fie mult mai mică.

Oficialii companiei au anunțat că precomenzile pentru Genesis GV60 vor începe în curând pe anumite piețe din Europa. Mai mult, au promis că au resurse să facă față cererilor publicului.

via ArenaEV  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *