Acesta este Vision-S 02, primul SUV electric realizat de Sony.

Sony a prezentat primul sau SUV electric: Vision-S

Acesta este Vision-S 02, primul SUV electric realizat de Sony.
Acesta este Vision-S 02, primul SUV electric realizat de Sony.

Cu ocazia CES 2022 Sony și-a anunțat intenția de a intra pe piața mașinilor electrice cu Vision-S, un SUV ce aduce la design cu Tesla Y. Vision-S 02 este construit pe baza experienței cu primul sedan Sony, Vision-S 01, scos pe stradă pentru testare abia anul trecut. Modelul are o lungime de 4.89 m, o lățime de 1.93 m și o înățime de 1.65 m.

Folosește două motoare electrice, fiecare de 200 kw – aproximativ 268 CP fiecare. Vine cu roți de 20 inci și o să cântărească undeva la 2.5 tone. Din păcate în acest moment nu avem detalii despre capacitatea bateriilor, prin urmare nici autonomia nu se cunoaște.

În interior pot să călătorească între patru și șapte persoane, depinzând de modul în care sunt dispuse scaunele.

În funcție de modul de dispunere, spațiul din interior variază. Consolele au display-uri mari – vorbim de trei ecrane, puse în aceiași consolă. Scaunele pasagerilor din față sunt dotate cu display-uri multimedia ce pot fi folosite de pasagerii din spate.

Atunci când a fost prezentat Vision-S 01 la CES 2020, Sony a spus că lucrează cu Magna-Steyr din Austria pentru realizarea testelor. Nu este clar dacă există aceiași colaborare și pentru modelul Vision-S 02.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *