LG Chem

LG Chem a obtinut finantarea pentru fabrica de acumulatori din Polonia

LG Chem

Se pare că a fost depășită și ultima piedică ce mai stătea în calea extinderii fabricii de acumulatori din Polonia a companiei coreene. Cu finanțarea nou obținută, fabrica de acumulatori LG Chem din Polonia va fi cea mai mare de acest fel din lume. Va avea o capacitate de producție anuală de 65 GWh.

În primă fază împrumuturile au venit din partea European Investment Bank. Undeva la 480 milioane de euro. Însă a fost nevoie de mai mult pentru a face ca această gigafabrică să devină cea mai mare din lume. Un grup de trei bănci din țara natală, Korea Development Bank (KDB), Export-Import Bank of Korea (Korea Eximbank) și Nonghyup Bank, s-au aliat și au oferit un credit de 550 milioane de euro către compania coreeană. Cu această sumă, totalul creditelor atrase pentru fabrica LG Chem din Polonia a ajuns la 1,5 miliarde euro.

În drumul său către titlul de cea mai mare fabrică de acest fel din lume, LG Chem a achiziționat și o fabrică de asamblat televizoare, aflată în vecinătatea locației din Polonia. Această unitate de asamblare, care a aparținut unei societăți turce, va fi și ea convertită pentru a asambla acumulatori pentru vehiculele electrice.

LG Chem se poziționează astfel ca unul dintre principalii furnizori de acumulatori pentru industria auto, cu țintă predilectă către vehiculele electrice. Compania are o fabrică de acumulatori în țara natală, Coreea de Sud, trei în China, două în Statele Unite și una în Polonia. Câte o locație din China și din SUA sunt joint venture-uri cu producători auto locali.

via KoreaITTimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *