autobuze electrice Suceava

25 de autobuze electrice vor circula in Suceava

autobuze electrice Suceava

Primăria Suceava a semnat contractul pentru achiziționarea a 25 de autobuze electrice destinate transportului public de persoane. Valoarea totală contractuală a fost de 47.775.000 lei. Cu aproape 10 milioane de lei mai puțin decât fusese bugetat, astfel că din economiile realizate se intenționează achiziționarea a încă patru sau cinci unități.

Licitația a fost câștigată de societatea BMC Truck & Bus S.A., care va importa autobuzele electrice din China. Modelul selectat se pare că este produs de ZTE și au 79 de locuri (din care 25 pe scaune). Autobuzele au o lungime de 12 metri și sunt dotate cu camere video, afișaj electronic, sistem de locație AVL, climatizare, sistem de numărare a călătorilor, rampă pentru persoanele cu dizabilități.

În materie de performanțe, ele se bazează pe un pachet de acumulatori de 340 kW, care ar trebui să asigure o autonomie de 250 kilometri. Garanția este de 15 ani pentru motorizare și de 10 ani pentru acumulatori.

Termenul de livrare este de șase luni de la data semnării contractului pentru primele 15 unități, urmând ca restul lotului să fie livrat în următoarele șase luni.

În paralel cu această achiziție, autoritățile vor trebui să se ocupe și de infrastructura necesară. Probabil că vor fi montate stații de încărcare slow în garajele societății de transport local, urmând ca pe parcursul liniilor pe care vor circula în Suceava aceste autbuze electrice să fie plasate și câteva stații de încărcare rapidă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *