Audi e-tron S

Audi e-tron S, prima masina electrica de serie cu trei motoare

Audi e-tron S

Cel puțin asta susține producătorul auto german, însă, dacă cei de la Audi nu se grăbesc cu lansarea oficială a acestui model, s-ar putea să le fure alții laurii acestei premiere. Va exista și un e-tron Sportback S și ambele versiuni vor avea în comun platforma cu trei motoare electrice.

Două dintre aceste motoare electrice vor pune în mișcare puntea spate. Par să fie, din imaginea oferită opiniei publice de Audi, câte unul pentru fiecare roată. Cel de-al treilea motor electric al lui Audi e-tron S va propulsa roțile din față. Împreună, ele vor dezvolta o putere de 370 kW (aproape 500 cai putere).

Audi e-tron S

Propulsia inteligentă asigurată de aceste trei motoare electrice, va duce la o creștere a gradului de siguranță, dar și a performanțelor în traseele care nu sunt în linie dreaptă.

Pentru linia dreaptă, accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 4,5 secunde.

Compania germană a prezentat câteva imagini din timpul testelor cu o unitate Audi e-tron S, varianta Sportback. Nu se spune însă când va fi disponibilă această motorizare specială pentru e-tron și e-tron Sportback pentru publicul larg și, așa cum spuneam, concurența pentru o premieră absolută este destul de acerbă.

Audi e-tron Sportback S
Audi e-tron S

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *