Solaris Urbino 18 Varsovia

130 de autobuze electrice articulate pe strazile din Varsovia

Solaris Urbino 18 Varsovia

Este doar primul pas dintr-un plan mai larg pe care vor să îl deruleze autoritățile din capitala Poloniei pentru a transforma rețeaua de transport public din oraș într-una ecologică și prietenoasă cu mediul înconjurător. 130 de autobuze electrice de mari dimensiuni (articulate) au fost comandate producătorului de autobuze Solaris (companie de asemenea poloneză).

Este vorba despre modelul Urbino 18 și se pare că este cea mai mare comandă de autobuze electrice primită de Solaris. Valoarea acesteia este de aproximativ 105 milioane de euro, iar termenul de livrare este anul 2020.

Autoritățile din capitala Poloniei au confirmat că este doar primul pas din electrificarea întregii flote de autobuze și că până în 2022 vor fi peste 400 de autobuze electrice pe străzile Varsoviei. În paralel va fi dezvoltată și infrastructura necesară asigurării întreținerii și încărcării acestor autobuze.

Solaris mai are comenzi de autobuze electrice și din partea municipalității din Milano (care va achizițona peste 250 de autobuze electrice) și a celei din Paris, care va cumpăra de la mai mulți producători o flotă și mai mare de astfel de vehicule pentru transportul public.

Solaris Urbino 18 este un autobuz electric cu acumulatori de 150 kWh și are o capacitate de 47 de locuri pentru pasageri.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *