Porsche Taycan

Test de anduranta la viteze mari pentru Porsche Taycan

Porsche Taycan

În încercarea de a demonstra că Porsche Taycan, viitorul bolid electric al companiei, este un vehicul sportiv în primul rând, producătorul german a realizat un test de anduranță la viteze mari cu o unitate prototip. Acest test s-a desfășurat pe circuitul de viteză de la Nardo, din Italia.

Acolo, respectiva unitate de teste a fost condusă în permanență la viteze foarte mari (între 195 și 215 kilometri pe oră), timp de 24 de ore. Singurele opriri au fost cauzate de nevoia de încărcare a acumulatorilor, momente în care s-au schimbat și șoferii.

Porsche Taycan

După 24 de ore în acest ritm susținut, distanța totală parcursă a fost de 3425 kilometri, un record absolut pentru un vehicul electric. Anterior, o Tesla Model 3 Long Range, parcursese o distanță de 2781 kilomtri în 24 de ore.

Oficialii Porsche au profitat de ocazie pentru a scoate în evidență și sistemul de încărcare rapidă pentru Porsche Taycan, care scurtează destul de semnificativ timpii de încărcare.

Evenimentul de lansare oficială a versiunii comerciale de Porsche Taycan este programat pe 4 septembrie. Este, cel mai probabil, momentul în care vom afla și detaliile comerciale despre acest bolid electric. Mă aștept să coste destul de mult. Până la urmă este vorba despre un Porsche.

via Porsche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *