Spark Romania

Spark s-a lansat in Romania, serviciu de car sharing cu masini electrice

Spark Romania

Am văzut că se folosește termenul de e-car sharing, dar este mai puțin important acest lucru. Ceea ce contează este că avem acest serviciu și în România. Spark vine cu o flotă inițială de 50 de vehicule electrice. Planul este ca această flotă să crească până la sfârșitul anului cu încă 70 de vehicule, tot electrice. Momentan în flota Spark existentă se găsesc două modele de mașini integral electrice: Renault Zoe și Nissan Leaf.

Prețurile practicate de spark în România sunt destul de interesante. Pentru Renault Zoe, preţul pe minut este de 1,20 de lei, cu un maxim zilnic de 215 de lei şi 150 de kilometri. Pentru Nissan Leaf 40, preţul pe minut este de 1,40 de lei, cu un maxim zilnic de 260 de lei şi 150 de kilometri. Dupa cei 260 de lei, nu se mai taxeaza în ziua respectivă. Dacă totuşi, numărul de kilometri parcurşi depăşeşte distanţa de 150 km, se va aplica un tarif adiţional de 0,85 de lei pe km.

Spark Romania

Sunt prețuri pentru persoane fizice, însă oficialii Spark au precizat că va exista și un program pentru persoane juridice (Spark Business), ale cărui condiții de utilizare se discută punctual.

Mașinile sunt asigurate, însă există clauze în cazul accidentelor produse din vina utilizatorului.

Evident că există și o aplicație asociată și evident că serviciul este momentan disponibil doar în București.

Mașinile pot fi găsite în zonele speciale, ce acoperă în prezent majoritatea punctelor importante din centrul orașului, cum ar fi Piața Unirii, Piața Romană, Gara de Nord, Cotroceni, Parcul Izvor, Palatul Parlamentului, Piața Obor, Piața Iancului, Piața Muncii, Dristor și multe alte zone centrale. Modelul de închiriere nu-i obligă pe utilizatori să aducă înapoi mașinile de unde le-au luat, ci să le lase în una din zonele indicate pe harta aplicației.

Pentru reîncărcarea bateriilor, clienții SPARK pot utiliza rețeaua de stații de reîncărcare a partenerilor companiei – E-charge și Eldrive.

via Economica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *